Bingöl’de depremzedeler için kışın soğuk günlerinde kurum, STK ve hayırsever vatandaşların el birliğiyle depremzedelere yakacak odun gönderilmeye devam ediliyor.

Bingöl Oduncular Birliği Kooperatifi Başkanı Nezir Çetkin, bölgede yardımların olduğunu ancak koordine eksikliğinin olduğunu dile getirdi. Çetkin, bu zor zamanda fiyatların yükseltilmemesi gerektiğini hatırlatarak kendisine gelen ticaret tekliflerini reddedip fırsatçılığa pirim vermediklerini söyleyerek yazın odunun fiyatı ne kadar ise aynı fiyattan şu an da satımlarının olduğunu vurguladı.

“Deprem nedeniyle fiyatlarımızı yükseltmedik”

Yardımlarla ilgili Bingöl Oduncular Birliği Kooperatifi Başkanı Nezir Çetkin yaptığı açıklamada, “Bahardan beri çalışmalarımızı yapmaktayız. Orman dairesinin, odunun fiyatını düşürmesi lazım. Tonunu sekiz yüze bize satıyor, işçilikle beraber bin yedi yüze mal oluyor.” dedi.

“Bu süreçte odun ticaretine fırsat vermedik”

Çetkin, çevre illerden bu afet zamanında ticaret yapmak istediklerini ancak bu durumu kabul etmediğini söyleyerek, “Bizden çevre illerden odunu iki misline satın alıp depremzedeler için satmak üzere odun istediler ancak biz vermedik. Buna fırsat vermedik. Uygun fiyata neredeyse maliyetine afat bölgesine mal gönderiyoruz. Allah herkese yardım etsin. Bu ülkenin vatandaşı iyidir, kendim Maraş, Elbistan, Pazarcık ve Nur dağına gittim.  Yani Türkiye bir bütün olmuş. Halk var, bu ülkenin halkı üzerine halk yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Bölgeye 400 tona yakın odun gönderdik”

Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Çetkin, “Yönetim olsa halkta bir sıkıntı yok. Halkı yöneten yönetim kendini düzeltmesi lazım. Bunun valisidir, kaymakamıdır. Tek bir kişiyle de olmuyor. Erdoğan’la tek olacak iş değil, herkesin elini taşın altına koyması lazım. Deprem bölgesine gidiyoruz koordinatör yok, tırlar gidip üç gün bekliyor. Bu ülkenin vatandaşından sıkıntı yok, sıkıntı yönetimde. Bizler bölgeye 7 kamyon gönderdik, yaklaşık 400 ton odun gönderdik. Hala da gönderiyoruz. Kimin elinden ne geliyorsa yapıyorlar, alan, satan, gönderen, yardımcı olan, dağıtan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

“Bahar ayında kendi ilimde fiyat ne ise şu anda aynıdır”

Depremden dolayı fırsatçılık yapmadıklarını ve fırsatçılara pirim vermeyeceklerini aktaran Çetkin, “Fiyatlarımız aynı. Çevre iller 3 bin, 4 binden mal satıyor ancak biz tonunu 2 bin 300 liradan veriyoruz, torbaları ise tekini yüz liradan vermekteyiz. Bahar ayında da kendi memleketimizde 100 liraydı şu an da aynı fiyattan dışarıya da o fiyattan vermekteyiz. Kendi ilimde ne kadara satıyorsak depremzedelere de aynı fiyattan veriyoruz. Farklı bir fiyat artışı ve fırsatçılığa pirim vermeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)