Ülke tarihindeki en büyük depremlerden olan Kahramanmaraş depremiyle yaşanan afetin etkisi, Türkiye'nin birçok yerinden hissedilirken milyonlarca kişi de direkt olarak olumsuz etkilendi.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin sekizinci gününde ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Depremzede aileler dağıtılan çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremde iki yakınlarını kaybettiklerini ifade eden Türkmen ailesi, depremde Allah'a sığınıp tevekkül edilmesi gerektiğini söyledi.
"Bu depremden bir ders çıkarmalıyız"
Sultan Türkmen
Deprem olunca zikir çektiğini ifade eden Sultan Türkmen, "Depremde çekyatı tuttum ama çekyat beni salladı. Sonra çocuklar bağırarak çıktılar. Ben ömrümde daha böyle bir deprem görmedim. 'Yer sallandı' derlerdi ama hafif bir sarsıntı olurdu. Böyle bir depreme daha önce hiç rastlamadık. Ses olunca deprem olduğunu hissettik. 'Eşhedü' ve 'La ilahe illallah' diye zikirler çektik. Milletin ailesi sokakta, yağmur ve kar yağıyordu. Gecelik sırtlarında, baş açık, yalın ayak herkes dışarıdaydı. Depremde bacım ve eşi evde yalnızlardı. İkisi bir göçüğün altında kalarak vefat etti. Allah'a şükür bir ihtiyacımız yok. Bizler evde yemek yaparız, bulgur kaynatırız. Allah'a şükür her şeyimiz var. Allah'a sığınıp ona tevekkül etmemiz gerekiyor ama olur muyuz bilmiyorum. Bu depremden bir ders çıkarmalıyız. İnşallah da ders çıkarırız." dedi.
"Ölümün hayırlısını istemeliyiz"
Mehmet Türkmen
Her insanın bir gün öleceğini vurgulayan Mehmet Türkmen, "Batı tarafına gittim. Yollar uçmuştu, yol kapanmıştı. Geri dönmek istedim bir daha sallandı. Ayakta duramadım ve kaldırıma oturdum. Geri döndüğümde her yer yıkılmıştı. Açık sokaklardan eve gittim. Oradan geçen bir çocuğa durumu sordum o da gitti ve bir daha geri dönmedi. Ölüm hakkımız var nerede olursa olsun öleceğiz. Biz dünyaya bir sefer gelip bir sefer gideceğiz. Ölümün hayırlısını isteyeceğiz. Nesil bozuldu, inançsız bir nesil olduk. Her şey menfaat oldu." diye konuştu. (İLKHA)