İSVİÇRE

Açıklamada, "İstanbul'daki İsviçre Başkonsolosluğunda vize başvuru sürecine yardımcı olması için Türkiye'ye ilave personel gönderilecek. Amacımız, İsviçre'de akrabaları bulunan depremzedelerin vize başvurularının hızlı bir şekilde işleme koyulabilmesini sağlamaktır." ifadeleri yer aldı.

Türkiye ve Suriye'de deprem felaketinden kurtulan ve İsviçre'de akrabaları olanlar, İsviçre'ye gelmek için SEM'e başvuru yapmaya başladı.

SEM, şu ana kadar 603 vize başvurusu yapıldığını duyurdu.

Hollanda

Hollanda'da hükümet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'den Hollanda'daki yakınlarının yanına gelmek isteyenlere "öncelikli vize randevusu" verileceği açıklandı.

Açıklamada, Hollandalıların eşleri ve yakınlarından, Hollanda'ya geçici vize başvurusu yapacak olanların telefon numaralarını Dışişleri Bakanlığının e-posta adresine bildirerek, aracı kurumdan öncelikli vize randevusu alabileceği belirtildi.

BELÇİKA

De Moor'un, ofisinden yapılan yazılı açıklamada da şu ifadelerine yer verildi:

"Yıkıcı depremin görüntülerini herkes gördü. Birçok Belçikalının etkilenen bölgelerde ailesi var ve akrabalarına yardım etmek istiyor. Aile üyelerini evlerinde nasıl ağırlayabileceklerini araştırıyorlar. Bu nedenle Göçmen Bürosuna, etkilenen bölgelerden gelen insanlar için vize başvurularını daha hızlı işleme koyması talimatını verdim. Bu şekilde ailelere yardımcı oluyoruz."