Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, öğrenci, öğretmen ve velilerin bu zorlu süreçte her zaman yanlarında olmayı sürdüreceklerini belirtti.

"Kalfalık ve ustalık sınavları ileri bir tarihte yapılacak"

Açıklamada, 07-12 Şubat tarihlerinde yapılacak Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) e-Sınav oturumlarının Türkiye genelinde ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) sınavlarının, Türkiye genelinde 13 Şubat'a, afet bölgesindeki illerde ise ileri bir tarihe ertelendiği belirtilen açıklamada, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavlarının da ileri bir tarihte yapılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

Bu süreçte, tüm illerdeki Rehberlik ve Araştırma Merkezleri faaliyetleri ile depremden etkilenen öğrenciler ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarına devam edileceği kaydedilen açıklamada, Türkiye genelindeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının, özellikle deprem bölgesinde yer alan ve valiliklerce kullanılması uygun görülen okul ve eklentilerinin, vatandaşların barınma ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması adına açık tutulması yönünde gerekli önlemlerin sürdürüleceği aktarıldı.