Türkiye'de 10 ilde yaşanan depremlerde yıkımların en çok yaşandığı illerden  olan Hatay ve Kahramanmaraş'ta birçok bina yıkıldı ve yüzlerce vatandaş hayatını kaybetti.

Adana Umut Kervanı Derneği'ne ait çinde battaniye, giyim, gıda ve birçok ev eşyasının bulunduğu yardım tırları Hatay ve Kahramanmaraşa ulaşmak üzere yola çıktı.

Umut Kervanı Derneği üye ve gönüllüleri tekbirler eşliğinde yardım tırını uğurladı.

Deprem bölgelerine ilk günden itibaren yardım gönderdiklerini belirten Umut Kervanı Derneği yetkilisi Mehmet Emin Çınar, depremzedeler için yardımların devam ettiğini ve bugün de bir yardım tırı göndereceklerini kaydetti.

Çınar,  "Depremzedelerin ihtiyacı olan her şeyi arkadaşlarımız şu an hazırlıyorlar. Halı, çocuk bezi, ısıtıcı, kışlık giyecekler, Umut Kervanı olarak hepsini hazırladık, yardım tırımızı bekliyoruz." dedi. 

"Elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz"

Yaşanan sıkıntının birlik ruhuyla çözülebileceğini vurgulayan Çınar, "İnşallah tüm sivil toplum kuruluşları, 85 milyon tek yürek olarak, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilme açısından elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Buradan vatandaşlarımıza da çağrımızdır, ayni ve nakdi ellerinden gelen bütün yardımları, sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla gönderebilirler. Bu sıkıntılı süreçleri, Allahın izniyle hep birlikte aşacağız." şeklinde konuştu.

"Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin bu yardımlara acil ihtiyacı var"

Herhangi bir musibet karşısında sığınılacak yerin Allah Teala olduğunu söyleyen Çınar, "Kardeşlerimizin de buna vesile olmasını istiyoruz. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin bu yardımlara acil ihtiyacı var. Mevsim şartlarının sıkıntılı olduğunu da düşünürsek en yakın zamanda ve hızlı şekilde yardımları ulaştırmak lazım. Rabbim bütün vatandaşlarımızdan razı olsun." diye konuştu.

Umut Kervanı olarak her daim depremzedelerin yanında olacaklarını ifade eden Çınar, şunları kaydetti:

"Adıyaman, İskenderun ve Kahramanmaraş'a yardım gönderdik. Şu an temel gıda ihtiyaçlarının ve barınma olanaklarının en yoğun hissedildiği yerlerden bir tanesi de Kahramanmaraş ve Adıyaman. Dün Hatay ve İskenderun'a gıda yardımı gönderdik. Umut Kervanı olarak her yere gitmeye gayret göstereceğiz." (İLKHA)