Onur Koalisyonunun çağrısıyla, başkent Tunus'taki Askeri Mahkeme önünde düzenlenen gösteriye onlarca kişi katıldı. Gösteride "Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına hayır" ve "Siyasi muhaliflerin tasfiyesine hayır" yazılı dövizler taşındı.
Mahluf'u savunma heyetinin başkanı ve eski Baro Başkanı Abdürrezzak Kilani, gösteride yaptığı konuşmada, "Yargıdan, Mahluf hakkında verilen 14 ay hapis cezasına yaptığımız itirazı kabul etmesini ve onu tahliye etmesini istemek için bugün burada toplandık." dedi.
Kamuoyunda "havalimanı olayı" olarak bilinen dava kapsamında askeri mahkemede yargılanan Mahluf, 17 Mayıs 2022'de 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kararın temyize götürülmesiyle 20 Ocak'ta yeniden görülen davada Mahluf 14 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Mahluf, 17 Haziran 2022'de ise "askeri yargıya hakaretten" yargılandığı davada 1 yıl hapis ve 5 yıl avukatlıktan men cezası almıştı.
- Havalimanı olayı
Tunus Havalimanı'nda Mart 2021'de yaşanan olayda güvenlik görevlilerinin, hakkında yurt dışına çıkış yasağı olmayan ve yasal herhangi bir engeli bulunmayan bir kadının ülke dışına çıkışına "keyfi" bir şekilde engel olduğu belirtilmişti.
O sırada havalimanında bulunan Onur Koalisyonu Başkanı Mahluf ve beraberindeki milletvekilleri duruma müdahale ederek, kadının hakkını savunduklarını açıklamıştı.
Havalimanındaki bu anlaşmazlığın ardından, devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali döneminde uygulanan; "terör şüphesi bulunanların ülke dışına çıkışının engellenmesini" öngören bir prosedürün yürürlükte olduğu ortaya çıkmıştı.
Terörle ilişkili olduğu gerekçesi ile Tunus Askeri Mahkemesi tarafından "havalimanı olayına” ilişkin soruşturma başlatılmış; Mahluf ve yardımcısı Nidal Suudi tutuklu, diğer milletvekillerinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.