2 ŞUBAT 1878- Yunanistan Türkiye'ye savaş açtı.

1880: Cadde ve sokakların gece aydınlatılması uygulamasına ilk defa Hindistan Wabash'ta başlandı.

1914: İstanbul'da Elektrikli Tramvay İşletmesi açıldı.

 1918: ABD, I. Dünya Savaşı'na girdi.

1935: İlk yalan makinesi Leonar de Keeler tarafından denendi. Yalan makinesi, sorgulama sırasında insana bağlanarak yalan söyleyip söylemediğini tespit etmeye çalışan alettir tir. Bu alet Temel olarak kan basıncı ve nabız atışındaki artış gibi adrenalinin yan etkilerini ölçerek çalışıyordu.

1982: Suriye’de Baas rejimi, Hama kentine yönelik büyük bir saldırı gerçekleştirdi. 40 binden fazla Müslüman katledildi. 27 gün süren katliam sonunda Şehir adeta bir harabeye döndü.

1989: Son Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğine bağlı askerler de Kabil'i terk etti. Böylece Afganistan'daki dokuz yıllık Rus işgali sona ermiş oldu.

1997: Ankara Sincan'da Refah Partili belediyenin düzenlediği Kudüs Gecesindeki konuşması nedeniyle, Türkiye, İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Rıza Bagheri'yi resmen protesto etti.

2004: Konya’nın Selçuklu ilçesinde 11 katlı zümrüt apartmanı yapım hatası nedeni ile çöktü,92 kişi hayatını kaybetti.

2008: Cumhuriyet mitinglerinin örgütleyicisi kadın dernekleri, bu kez de başörtüsü düzenlemesini protesto etmek için Anıtkabir'de toplandı. "2. ayın 2'sinde saat 2'de Anıtkabir’de" sloganıyla duyurulan eylem, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği öncülüğünde düzenlendi.

2015: Mısır'da darbeye karşı düzenlenen eylemlere karıştıkları iddiasıyla çoğu İhvan-ı Müslimin üyesi 183 kişiye idam cezası verdi.