MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçesindeki Hububat ve Ticaret Merkezi'nde 8 dönüm arazide yaklaşık bin 400 metre kare alana sahip iki katlı ve 3 bin kişilik Şeyh Şerif Kahraman Camii ibadete açıldı.


Açılışa Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, Kızıltepe İlçe Müftüsü ve halk katıldı.


Açılışta bir konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Cengiz, Camii yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Tabi camiler içindeki cemaat ve öğrencilerle değerlidir" dedi.



Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ise, caminin temeli Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla atıldığını hatırlatarak, caminin Kızıltepe halkına hayırlı olmasını diledi.


Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter de, 3 bin kişilik kapasiteye sahip caminin birlik ve beraberlik sayesinde yapıldığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.


Konuşmalarından ardından kurdelesi kesilerek caminin açılışı yapıldı. Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından dua okunduktan sonra camide ilk namaz kılındı. (Mehmet Aslan - İLKHA)