BİNGÖL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havalimanının açılışı için geldiği Bingöl'de vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havalimanı'nın açılış töreninin ardından Bingöl Valiliğini ziyaret etti.


Erdoğan, daha sonra Valilik tarafından Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bahçesinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kanaat önderleri, işadamları ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen iftara katıldı.


Yemeğin ardından vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, üniversite kampüsünde vatandaşlarla olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, Ramazan'ın 'Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da ebedi azaptan kurtuluş olan bir ay' olduğunu söyledi.


Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'in yer yüzüne indiği, Hazreti Muhammed'e peygamberlik vazifesinin tevdi edildiği, affın, marifetin, rahmet ve bereketin haneleri doldurduğu Ramazan ayının, Türkiye'ye ve İslam alemine hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.


Erdoğan konuşmasını şöyle devam etti: "Sabır, acziyet demek değildir. Bizler için sabır dikilen bir fidanın boy vermesini beklemek gibidir. Sabır aslında ileri görüşlülük, geleceği düşünmek, hayal etmek ve geleceği inşa etmek demektir. Altyapısıyla, üstyapısıyla her şeyiyle hamdolsun ekilen tohumlar berekete durdu. Bingöl'de güzel çalışmalar yapılıyor. Altyapı bitiyor, 4-5 ay sonra beton asfalt, kilitli parke taşları ve kaldırımları ile Bingöl örnek şehir olacak. Sizden ricam biraz daha sabır etmenizdir. Sabır olmadan bu işler olmaz, zahmetsiz rahmet olmaz" dedi.


Erdoğan, Bingöl'de tarihi bir gün yaşandığını, Bingöl'e yılların özlemi bir havalimanı kazandırdıklarını anlatarak, Bingöl merkez ile Düzağaç mevkiini bağlayan köprünün yerine daha büyük ölçekte bir köprü yapılması kararı alındığını duyurdu.


Köprünün proje ihalesinin 29 Temmuz'da yapılacağını, en kısa zamanda da inşaata başlanacağını vurgulayan Erdoğan, köprüyle Bingöl trafiğinin rahatlatılacağını belirtti.


Kürüksuyu isale hattı projesini 2013 yılı ek yatırım programına aldıklarına dikkati çeken Erdoğan, projenin tamamlanmasıyla Bingöl'ün içme suyu probleminin kalıcı olarak çözüleceğini ifade etti.


Erdoğan, Bingöl'de kentsel dönüşüm kapsamında bin 376 konut, belediye hizmet binası, otogar binası, cami, sosyal tesis alanları ve 32 derslikli okul inşa edileceğini söyleyerek, kentte kurulan 2 çağrı merkezinde 700 kişinin istihdam edildiğine dikkati çekti.


Çözüm süreci ile Bingöl'deki özel sektör yatırımlarının arttığını kaydeden Erdoğan, "Çözüm süreci ilerledikçe inşallah Bingöl daha fazla yatırıma kavuşacak" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)