Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy konu hakkında bilgiler verdi.
"Mide ekşimesini hafifletmeye yardımcı olabilecek bazı yiyecekler:
Zencefil: Bulantı ve kusma için doğal bir ilaçtır. Zencefilin mide ekşimesi üzerindeki etkileri hakkında sınırlı kanıt olsa da, reflü azaltmaya yardımcı olabilir.
Muz ve kavun: Bu meyveler doğal olarak asit bakımından düşüktür ve genellikle reflü azaltmak için önerilir.
Yeşil sebzeler: Doğal olarak yağ, asit ve şeker bakımından düşük olan yeşil sebzeler arasında yeşil fasulye, brokoli, ıspanak ve kereviz yer almaktadır.
Yulaf ezmesi: Yulaf ezmesi, daha düşük asit reflü riskine bağlı lifle doludur. Bu lif FODMAP içermez, bu nedenle geğirme veya geri akışa neden olmaz.
Tahıllar ve patatesler: Araştırmalar, tahıl ve patates tüketmenin% 42 daha düşük gastroözofageal reflü hastalığı riskiyle bağlantılı olduğunu bulmuştur.
Mide ekşimesi asit reflü belirtisidir. Sık sık mide ekşimesi yaşarsanız belirtilerinizin iyileşip iyileşmediğini görmek için bu listedeki bazı yiyecekleri diyetinizden çıkarmayı deneyin. Hangi yiyeceklerin mide ekşimesi verdiğini takip edebilmeniz için besin günlüğü tutmak iyi bir fikirdir. Diyetinize muz, kavun, yulaf ezmesi, tahıllar, patates, zencefil ve yeşil sebzeler gibi mide ekşimesini hafifletmeye yardımcı olan yiyecekler eklemeyi de deneyebilirsiniz." (İLKHA)