KONYA - Konya sivil toplum kuruluşları, Mevlana Türbesi yanında bulunan Sultan Selim Camii önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.


Cuma namazını müteakiben yapılan basın açıklamasına yoğun ilgi dikkat çekti.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı ve aynı zamanda Memur Sen il temsilcisi olan Latif Selvi okudu.


Latif Selvi, "Bugün Mısır halkının yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Adeviye Meydanı'nda şu mübarek Ramazan gününde orucunu alanlarda tutan kardeşlerimizle dayanışmak için bu meydanda buluştuk. Zorbalar, zalimler, diktatörler, emperyalistler, onların taşeronu silik yöneticiler, işbirlikçiler nasıl dayanışıyorlarsa; bizde halkın iradesini önemseyenler, adaletten yana olanlar, insanca yaşam hepimizin olmalı diyenler dayanışıyoruz. Ey Rabiatül Adeviye Meydanı'nın kahramanları; coğrafyamızın tortularının temizlenmesi, vereceğiniz mücadelede göstereceğiniz sebata bağlıdır. Biliyoruz ki ortaya koyacağınız direnç çok zorlu ama zorlukları ancak kahramanlar aşabilir, tarihi onlar yazar" dedi.


Basın açıklamasını Mehmet Emin Parlaktürk Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)