Yaklaşık 6 ay önce vücudunda morluklar oluşan Muhammed Miraç’ı Bingöl Devlet Hastanesine götüren baba Nedim Yalçın, doktorların onkoloji hastanesine sevki ile yapılan tetkikler sonucu minik Muhammed Miraç’ın AML ilik kanseri olduğu teşhisi konuldu.

Daha öncede bir diğer oğlunun köpekler tarafından ısırılması sonucu hastanede  tedavi altına alınmış ve uzun bir süre oğlunun tedavisi ile uğraşan Yalçın ailesinin evlat imtihanı şimdi de Muhammed Miraç ile devam ediyor. 

Tedavi sürecindeki yol, ilaç ve bakım masraflarını karşılayamadığını, şimdiye kadar komşularının desteğiyle il dışına gidip geldiğini aktaran baba Nedim, yetkililerden yardım talebinde bulundu. ‘Evladım için her şeyimi feda ederim’ diyen acılı baba, evladının sağlığına kavuşması için yardım talebinde bulundu.

İLKHA’ya kapılarını açan Yalçın ailesi, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

“Miraç’ıma sahip çıkın”

Lösemi hastası Muhammed Miraç’ın babası Nedim Yalçın, “Yaklaşık 6 ay önce çocuğun vücudunda çıkan morluklar nedeniyle Bingöl Devlet Hastanesine gittik. Yapılan tahlil sonucunun kötü olduğu söylenerek Diyarbakır’da onkoloji hastanesine sevkimiz yapıldı. Orada çocuğuma lösemi hastalıklarının en ağır çeşidi olan AML ilik kanseri teşhisi konuldu. Şimdilerde Diyarbakır’a sürekli olarak tedaviye gidiyoruz. Haftada iki defa gidişlerimiz oluyor, bazen bir ay kalabiliyoruz. Kanser türü AML olduğu için daha ağır bir hastalığı var. Miraç’a nakil yapılması lazım. Nakil ise Diyarbakır’da olmadığı için Adana, Antalya, Ankara, İstanbul veya Malatya’ya gitmek gerekiyor. Bu süreçte işimi de bırakmak zorunda kaldım ve bir yıldır çalışamıyorum. Miraç’ın tedavisi için giriş gelişlerde yollarda ve kalışlarda çok zorlanıyoruz. Allah razı olsun hastanede bakıyorlar ama yine de yetiştiremiyorum.  Bingöl veya dışardaki yetkililere sesleniyorum Miraç’a sahip çıksınlar. İnşaallah Allah şifa verir doktorlar da derman olur.” İfadelerini kullandı.

“Şimdiye kadar Allah razı olsun komşularım destek verdi”

Enfeksiyon riskinden dolayı özel araçla çocuğunu götürdüğünü ve bu masrafları artık kaldıramadığını söyleyen baba Yalçın, "Şimdiye kadar komşularım sağ olsunlar destek verdiler ama nereye kadar. Allah komşularımdan razı olsun. Çok zorlanıyorum, ne diyeceğimi bilemiyorum. Miraç’ı tekrar Diyarbakır’a götüreceğim, tekrar kan vereceğim. Onkoloji hastanesi Bingöl’de olmadığı için kan tahlilleri haftada bir yapılıyor ve her hafta gidiyoruz. 15 günde bir bel tedavisi yapılıyor. Şu ana kadar 5 aydır tedaviye cevap vermedi. Kemoterapi tedavisine cevap verirse ilik nakli yapılacak. Şu ana kadar 6 ay içinde yaklaşık 150 bin lira yollara ve ilaçlara gitti. Yeme içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldik, çok zorlanıyorum.  Allah razı olsun ki komşularım destek verdi ve yardımlarını esirgemediler. Bu uzun bir süreç, bir gün değil iki gün değil. Devletin bana sahip çıkmasını istiyorum.” dedi.

“Miraç’ım iyileşsin Rabbimden başka bir şey istemiyorum”

"Yalçın, "Bir yıldır çalışmıyorum daha önce de diğer oğluma köpekler saldırdı. Onun da kemiklerinde kırık var ve akciğer hastasıdır. Onun tedavisi ile uzun süre uğraştık. O zamandan beri çalışmıyorum. Şimdi de Miraç ile ilgileniyoruz. Annesiyle bazen dönüşümlü olarak yanında kalıyoruz. Bu sebeple bir işte çalışamıyorum. Miraç’ın yanındayken aklım evde kalıyor. Evde olunca da hem analık hem babalık yapıyorum ve bir yandan da aklım Miraç’ta kalıyor. Zor bir durum. Babalar evlat acısını bilir, sabahın erken saatlerinde tedaviye gitmek ve tahlil için yetişmek adına küçük çocukla yollalar düşüyoruz. Miraç için çok üzülüyorum. Dünya malında gözüm yok sadece Miraç’ım iyileşsin. Allah tüm hasta çocuklara şifa versin. Tüm lösemi hastalarına şifalar versin. Bir baba evladı için çırpınıyor, artık ne yapacağımı bilemiyorum.  Ben öyle bir insan değilim dilencilik yapayım.  Ama bazen insan evladı için mecbur kalıyor. Hayat pahalı, Miraç'ın 4 yıl boyunca her hafta tedaviye gidip gelmesi lazım. Onkoloji hastanesi de Bingöl’de olmadığı için zorluk görüyoruz. İnsan bazen çaresiz kalabiliyor, Allah herkese yardım etsin.“ şeklinde konuştu.

Anne Adalet Yalçın ise, ‘bir anne yüreği olarak evladımın bu durumuna üzülüyorum ve yetkililerden yardım talep ediyorum’ dedi.

Muhammed Miraç ise, yetkili ve yardımseverlere çağrıda bulunup akülü araç isteğinin olduğunu ve saçlarının çıkmasını istediğini ve sağlığına kavuşup okula gitmek istediğini söyledi. (İLKHA)