ŞANLIURFA - Şanlıurfa'daki birçok sivil toplum kuruluşundan oluşan İnsani Yardım Platformu'nun ilde yaşayan Suriyelilere gıda, temizlik malzemesi ve 3 bin aileye ekmek vereceği belirtildi.

 

Suriye'nin 15 bölgesine 92 TIR yardım gönderdiklerini ifade eden İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, 30 TIR yardım malzemesini de Şanlıurfa içerisinde bulunan Suriyeli ailelere dağıttıklarını söyledi. Gerem, "Tarih boyunca her zaman mazlumların yanında olan Şanlıurfalı hemşerilerimiz yanı başımızda yaşanan savaşta mağdur olmuş, muhacir olarak Şanlıurfa'ya sığınmış mazlum Suriyeli kardeşlerimize, kardeşliğin gereği olarak bu güne kadar çeşitli gıda, giyim, temizlik malzemeleri vererek görevlerini yerine getirmişlerdir. Şanlıurfalı hemşerilerimizin, Ramazan ayında da, Suriyeli din kardeşlerimizi sofralarına ortak edeceklerine kanaatimiz tamdır"diye konuştu.

 

Hayırsever vatandaşların Hasan Paşa Camii önünde ve Şanlıurfa Belediyesi önünde bulunan stantlardan makbuz karşılığında bir ailenin bir ekmek bedeli 60 TL, bir paket gıda bedeli 60 TL olarak yardım yapabilecekleri belirtildi. (Osman Gülebak - İLKHA)