BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA- PAR) Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, Merkez İlçe Başkanı M. Emin Doğru ve İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Aslangiray, aileleriyle birlikte Pınarbaşı Mahallesinde yaklaşık 40 metrekarelik, kırık dökük iki göz bir evde yaşayan aileyle iftar yaptılar.

Hiçbir geliri olmayan ve çocuklarıyla beraber kalan dul anne, geçimlerini hayır kurumlarının verdikleri cüzi yardımlarla sağlamaya çalışıyor.

Konu ile ilgili bilgi veren HÜDA-PAR İl Başkanı Dr. Aydın Gök, "Her toplumda olduğu gibi bizde de zengin ve fakir insanlar olacaktır" diyerek, fakirlere sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Müslüman bir toplumda yaşadıklarını ifade eden Gök, "Gelir dağılımının hiçbir şekilde adil olmadığı ve bizlerin de mahkûm olduğumuz kapitalist sistemde yaşıyoruz. Çok zengin olmasak da İslami inancımızın bize emrettiği fakirlerimize sahip çıkma ve `zenginin malında fakirin hakkı vardır` düsturunu, sevabını Allah` u Teâlâ`dan umaraktan yaymaya çalışmak gerektiğine inanıyoruz. Özellikle şefkat, merhamet ve yardımlaşma ayı olan Ramazan`da kısa bir süreliğine çektiğimiz sıkıntıları bazı kardeşlerimizin çok uzun yıllar çekmek zorunda kaldıklarını, yokluk ve sefalet içinde bir hayat yaşadıklarını bizzat yerinde görüp dersler ve ibretler almak gerektiğini düşündük. Ziyaret ettiğimiz ailelere de içinde bulundukları durumun Yüce Allah`ın bir imtihanı olarak görmeleri gerektiğini ifade etmeye çalışıyoruz. Ne fakirlik kesin kalıcıdır ve ne de zenginlik kalıcıdır. Bugün zengin olarak sabahlayan akşama fakir halde girebilir. Zenginlik de fakirlik de Rabbimizin takdiri ve imtihanıdır. Önemli olan ebedi hayat yurdudur. Hiç kimse fakir olmayı dilemez. Fakat zenginlik de bu dünyada her zaman huzur ve saadeti getirmez. Ahrette de Allah muhafaza imtihanı kaybetme vesilesi olabilir" dedi.

Ramazan ayı boyunca Pazartesi ve Perşembe günleri aileleriyle birlikte ihtiyaç sahibi bir ailenin evinde beraber iftar açmayı uygun gördüklerini ifade eden Gök, "Beraberimizde de birer yardım paketi götürüyoruz. Kendilerine sıkıntı vermemek için yemeği kendimiz pişirip götürüyoruz. Bu gün sıkıntılar içinde başlayan dostluklarımızın yarın daha güzel günlerle devam etmesi temennisinde bulunuyoruz. Bunun dışında ayrıca Ramazan ayı boyunca dönem dönem daha yoğun katılımlarla ihtiyaç sahibi ailelerimizi, engelli kardeşlerimizi kendimiz misafir etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Fakir aileler ise, kendilerini ziyaret gelen HÜDA PAR yetkililerine teşekkürlerini ileterek onları unutmayıp kendileriyle birlikte iftar açtıkları ve kendilerinin sıkıntılarını giderme hususunda yardımcı oldukları için memnuniyetlerini ifade ettiler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)