BURSA - Saadet Partisi Osmangazi ilçe başkanlığı Pazar günü Kazlıçeşme'de yapılacak miting için Orhangazi parkında basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Osmangazi ilçe yönetim kurulu üyeleri, il tanıtma başkanı ve partililer katıldı.

 

Basın açıklamasını okuyan Osmangazi ilçe başkan yardımcısı Ali Öncel, "İslam coğrafyası, tarihte eşi benzeri görülmemiş işgal zulüm ve katliamlarla karşı karşıyadır. Filistin, Suriye, Irak, Afganistan, Sudan, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan derken şimdi de Mısır büyük bir kaosa doğru sürüklenmektedir" dedi.

 

Öncel ayrıca ilçe halkını mitinge çağırarak "Milli Görüş zulme hiçbir zaman sessiz kalmamış, daima mazlumların yanında, onların sesi ve kurulacak olan yeni bir dünyanın öncüsü olmuştur. Bu sebeple, kendimiz için, milletimiz için, Mısır için ve tüm dünya mazlumları için 14 Temmuz Pazar günü saat 18.00'de İstanbul Kazlıçeşme meydanında "Darbelere Hayır-Mısır'a Destek" mitingini gerçekleştireceğiz.

 

Mısır Rabia'tül Adeviyye meydanında aynı saatlerde toplanan kardeşlerimizle tek yürek tek vücut olduğumuzu göstereceğiz. Mitinge katılmak üzere ilçemizin muhtelif bölgelerinden Pazar günü öğlen saati otobüsler kalkacaktır.
Milli iradeye saygısı olan tüm vatandaşlarımızı haklının ve mazlumun yanında yer almak üzere -Darbelere Hayır - Mısır'a Destek-mitingimize davet ediyoruz" dedi.

 

Öncel son olarak, Mısır'daki darbeyi yapanlar ve destek verenlere seslenerek, "Biz sussak tarih susmayacak tarih sussa hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Hâlbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar Allah'ın azabından kurtulamayacaklar" ifadelerini kullandı.  (Zeki Aras - İLKHA)