İstanbul'da pandemi döneminde 50 bin düğün yapıldı. Geçtiğimiz sene ise bu sayı 180 bine çıktı. Düğün sektöründeki bu yoğunluk tatil ihtiyacını doğurdu ve salı düğün salonlarının kapalı olmasına karar verildi.

Peki sektör temsilcileri bu duruma ne diyor? Düğün salonu işletmecisi Lütfü Sapmaz, “İstihdam ettiğiniz personeli haftada bir gün izin vermek zorundasınız. Belli bir günün kapalı olarak algılanması durumunda tüm personel o gün izin kullanır geri kalan hafta içlerindeki tüm personel yerinde olur. Dolayısıyla müdür gerekli brifleri daha rahat alır, daha rahat verir. Dolayısıyla personelin aynı gün izin kullanma açısından son derece olumlu bir karar. Bu bir centilmenlik kararı, kanun değil. Günün sonunda düğün salonları düğün odasına bağlıyken, bir kısmı da Ticaret Odası’na bağlı. Ticaret Odası’nın böyle bir kararı yok. Dolayısıyla bu centilmenlik kararını destekliyorum ama vurguluyorum bu bir kanun değil” ifadelerini kullandı.

Düğün sektörünün temsilcileri, salı gününün tatil olarak kesinleşmesi için İstanbul Valiliği’nden çıkacak kararı bekliyor.

CNN Türk