28 Şubat sürecinin sembol isimlerinden olan Salih Mirzabeyoğlu, 15 yıl önce Ramazan ayında hukuksuz şekilde tutuklanmıştı. 2001 yılından bu yana Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu`nda hükümlü bulunan Salih Mirzabeyoğlu`nun tahliye edilmesini isteyen Gaye Fikir Platformu cezaevi önünde `Mirzabeyoğlu`na Özgürlük Kampı` kurdu. Platform adına açıklama yapan Fatma Parmaksız,` Mirzabeyoğlu`nun özgür bırakılması ve işkencenin sona erdirilmesi için Ramazan ayının ilk günü itibariyle Bolu F Tipi Cezaevi önünde `Mirzabeyoğlu`na Özgürlük Kampı` başlattık` dedi.

30 BAYRAM GEÇTİ

15 Ramazan ve 30 bayramdır ailesinden, sevdiklerinden ve okurlarından ayrı bırakılan Mirzabeyoğlu`nun artık özgür bırakılması gerektiğini anlatan Parmaksız, `Mirzabeyoğlu`nun Ramazan ayında alındığını, bu işkenceye Ramazan`da son verilmesi gerektiğini anlatmak için buradayız. Mirzabeyoğlu`nun bu Ramazan`da serbest bırakılmasını, bu ayın sonunda ereceğimiz bayramın da gerçek bir bayram olmasını istiyoruz` diye anlattı.

RAMAZAN BOYUNCA

Kampa ilerleyen günlerde çeşitli illerden katılım olacağını da aktaran Parmaksız, kamp kapsamında 30 gün cezaevi önünde kalmak için gerekli tertibatın da yapıldığını bu sayede Platform üyelerinin iftar ve sahuru da yine burada yapacaklarını kaydetti. Parmaksız, `Kamp boyunca hatim indirilecek, dua ve tesbihatlar okunacak. Ayrıca Mirzabeyoğlu`nun ve Necip Fazıl`ın eserlerinden okumalar yapılacak. Kampımızın kapıları toplumun her kesimine açıktır` ifadelerini kullandı.