İSTANBUL- Üsküdar, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan metro hattının 17 noktasında, 1520 personelle çalışmalar devam ediyor. Uzunluğu 20 kilometre olan ve 16 istasyondan oluşan metro hattında, 4 TBM makinesiyle bugüne kadar toplam 411 bin 900 metreküp kazı yapıldı.

 

2015 yılında tamamlanması planlanan hatta yer alan Ümraniye ve Çarşı İstasyonları, 12 Haziran 2013 tarihinde yerin 24 metre altında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle birleştirilmişti.

 

Hattın önemli istasyonlarından biri olan Bağlarbaşı (Altunizade) İstasyonu'nda da çalışmalara başlanıyor. İstasyonun yapımı sırasında trafiğin olumsuz etkilenmemesi ve çalışmaların aksamaması için 2 etaptan oluşan "Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi" hazırlandı.

 

Projenin birinci etabı kapsamında; Bağlarbaşı Tophanelioğlu Caddesi'nin Nuh Kuyusu Caddesi ile Aksoy Sokak (Capitol Yanı) arasında kalan bölümü 18 ay taşıt trafiğine kapatılacak.

 

İkinci etap kapsamında ise; Nuh Kuyusu Caddesi'nin Bağlarbaşı Tophanelioğlu Caddesi ile Kısıklı Caddesi arasında kalan bölümü tamamen, Tophanelioğlu Caddesi'nin bir bölümü ise 12 ay kısmen taşıt trafiğine kapatılacak.

 

Nuh Kuyusu Caddesi'nin Bağlarbaşı Tophanelioğlu Caddesi ile Kısıklı Caddesi arasında kalan bölümü çift yönlü trafiğe açılacak.

 

Nuh Kuyusu Caddesi'nden gelip D-100 (E-5) Karayolu istikametinde devam etmek isteyen araçlar, Kısıklı Caddesi ve Şibuya Caddelerini kullanarak Tophanelioğlu Caddesi'ne ulaşabilirler. (Cihat Yavuz-İLKHA)