KONYA - İki ayrı mahallede düzenlenen iftarlara katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan ayında sadece Konya merkezde yaklaşık 200 bin kişiyle iftar açacaklarını belirterek, Konya merkez dışındaki ilçelere de ziyaretleri olacağını söyledi.

 

Mahalle iftarlarında hem komşuların farklı bir ortamda buluştuğunu, hem de belediye yöneticilerinin mahalleyi ziyaret ettiğini kaydeden Akyürek, bu yıl Ramazan ayında 2011 ve 2012 yıllarında iftar sofrasında buluşamadıkları tüm mahallelerde iftar yapmış olacaklarını ifade etti.

 

Ramazan ayının sadece bedeni bir ibadet ayı değil, aynı zamanda bir şefkat, merhamet ve paylaşma ayı olduğunu hatırlatan Akyürek, "İhtiyaç sahiplerine yönelik uyguladığımız Sosyal Kart ile sağ elin verdiğini sol el görmemektedir. Şu an da yaklaşık 8 bin öksüz, yetim, kimsesiz çocuğumuza lise sona kadar eğitim yardımı yapıyoruz. 2 binden fazla ailede yaklaşık 10 bin kişiye Sosyal Kart yoluyla destek oluyoruz. Bunların hiçbiri yardım poşeti ile yapılmaz. Hemşerilerimiz kredi kartlarıyla alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını anlaşmalı marketten ve mahalle bakkalından alıyorlar" diye konuştu.

 

Akyürek, Öğretmen Evleri Mahallesi'nde orucunu açtıktan hemen sonra Kurtuluş Parkı önünde yapılan diğer Mahalle İftarı'na katıldı.

 

Kurtuluş ve Saadet Mahallelerinin katılımıyla gerçekleşen iftarda konuşan Akyürek, Konya'nın oruç tutan bir şehir olduğunu belirterek, bunun şehrin tüm sokaklarında ve evlerinde hissedildiğini ifade etti.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mahalle iftarları kapsamında, 11 Temmuz Perşembe günü 2 ayrı yerde düzenlenecek iftarlarda K. Aybahçe, Y. Kuş, Y. Uhud, Y. Süleymaniye ve Hasanköy Mahallelerinin sakinleri buluşacak. (İlyas Yavuz - İLKHA)