İZMİR - Ege Üniversitesi Rektörlük binası Senato Salonunda Ege üniversitesi ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

 

Protokolü üniversite adına Rektör Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, Dekan Ziraat Fakültesi adına Prof.Dr. Akın Olgun ve Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına Başkan Mehmet Sever imzaladı.

 

Törene Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Atilla Silkü, Prof.Dr.Yeşim Kirazlı ve Kooperatif Yöneticileri de katıldı. Protokol ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, kooperatifin kırsal kalkınma ve kooperatifçilik çalışmalarının devamlılığı ve geliştirilmesine bilimsel destek verecek E.Ü Ziraat Fakültesi'nin 250 akademisyeni Bademler'e destek olacak.

 

Protokol; Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin mevcut sera üretiminin geliştirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması ve Organik Sertifikalı zeytin, mandalina yetiştiriciliğine ilave olarak bölgeye uygun olan badem, ceviz gibi ürünlerin organik tarım kapsamına eklenmesini hedefliyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz; "İmzalanan protokol ile tarımsal faaliyetlerin geliştirilerek sürdürülmesi, tarımsal üretimde teknolojik gelişmelerin takip edilmesi, etkin bir şekilde kullanılması ve Ege Üniversitesi ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin ortak eğitim çalışmaları düzenlemeleri hedefleniyor. Ayrıca Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencileri kooperatif arazisinde pratik çalışmalar yapabilecekler. Ege Üniversitesi, yerel yönetimlerden, Türkiye'nin önde gelen firmalarına uzanan işbirlikleri ile bölgesel ve ulusal pek çok proje yürütüyor. Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılan protokolde bunların en önemlilerinden birini oluşturmaktadır" diye konuştu.

 

Bu anlaşmanın Bademler Köyüne büyük ivme kazandıracağını söyleyen Kooperatif Başkanı Mehmet Sever ise, "Köklü bir üniversite ile böyle büyük bir anlaşma gelişmemiz yönünde fayda sağlayacak. Türkiye'nin en gelişmiş Ziraat Fakültesi ile işbirliği yapmanın haklı gururu ve sevinci içindeyiz. Bu protokolle köyümüz ülkenin en gelişmiş köyü olacak" şeklinde konuştu. (Yunus Şani - İLKHA)