BATMAN- Batman'da yaz sezonuyla birlikte artan sıcaklık, klima satışlarına da yansıdı. Sıcak havadan bunalan halk klima alırken, klima satıcılarının ise satışlardan dolayı yüzü gülüyor.

 

Batman'da hava sıcaklığının gün geçtikçe artması, klima satış oranlarını da arttırdı. Sıcak havadan bunalan halk klima alırken, öncelikle dikkat edilen hususların başında ise, klimanın verimli, estetik, ekonomik ve kullanışlı olması geliyor.

 

Klima satıcısı Muhammed Ata Kanat, klima satışlarının geçen senelere göre biraz daha iyi olduğunu belirterek, "Klima satışlarımız çok iyi durumdadır. Nedeni geçen seneler de herkes bir klima ile yetinirken bu sene her evde ikişer üçer tane klima kullanmak istiyor. Havaların her geçen gün artmasıyla klima satışlarımız da artıyor. Sıcak havalar bir tek biz esnafı memnun ediyor" dedi.

 

Başka bir klima satıcısı Recep Baran ise, "Bu sene klimalarda satış patlaması meydana geldi. Bazı müşterilerimiz havaların aşırı ısınmasından dolayı evlerinin her odasına klima veya vantilatör yerleştirmiş. Satışlardan gayet memnunuz. Hava sıcaklığı böyle devam ederse elimizde klima kalmaz" ifadelerini kullandı.

 

Klima alan müşteriler de, havaların çok aşırı bir şekilde ısındığını ve bu yüzden klimasız evde duramadıklarını belirterek, imkânlar dâhilinde klima aldıklarını dile getirdiler. (Cevher Ekinci-İLKHA)