Scholz, Federal Mecliste yaptığı konuşmada, ülkesinin Ukrayna'ya bugüne kadar destek verdiğini ve bundan sonra da vermeye devam edeceğini belirterek, "Ukrayna'ya Leopard 2 ana muharebe tankları da sağlayacağız." dedi.

Avrupa'da Ukrayna'ya en fazla silah desteği veren ülkelerin Almanya ve İngiltere olduğunu aktaran Sosyal Demokrat Partili (SPD) Scholz, şunları söyledi:

"Aldığımız tüm kararları düşünürseniz, Ukrayna'ya destek söz konusu olduğunda Almanya'nın ön saflarda yer alacağını söyleyebiliriz. Bunu büyük bir enerji ve ölçekle yapan ülke biziz. Ayrıca obüs, çok namlulu roketatar ve Gepard gibi ağır silahlar tedarik etmeye karar verdik. Modern hava savunma sistemi İris T, Patriot sistemi bunların hepsi Ukrayna'nın kendisini savunmasına yardımcı olacak önlemlerdir. Tüm bu kararlar müttefiklerle uyum ve yakın işbirliği içinde alınmıştır. Bu yüzden etkililer ve bu yüzden onları alabildik. Bu hükümetin sahip olduğu ilke budur."

Alman Başbakan, alınan kararlardan endişe duyan çok sayıda vatandaş olduğuna işaret ederek, "Bu nedenle vatandaşlara şunu söylemek istiyorum; bana ve hükümetimize güvenin. Ülkemize yönelik risklerin yanlış yönde büyümesine izin vermeden ülkelerarası koordineli bir şekilde hareket etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.