VAN- Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, göreve geldikleri günden bu yana önceliklerinin bölgede çalışan gazetecilerin özlük ve sosyal haklarının korumak ve geliştirmek olduğu belirtildi.

 

Açıklamada, bu süreç içerisinde herhangi bir siyasi fikir veya düşünceyle hareket etmedikleri vurgusu yapan cemiyet yönetimi, "Tamamen üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yürüttük. Halende bu doğrultuda çaba sarf etmekteyiz. Bu bağlamda, Van'ın ekonomisine yön veren kurumların başında gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yönetimine talip olan 3 adayla seçimlerden aylar önce ayrı ayrı bir araya geldik. Yapılan görüşmelerde Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak adaylara eşit mesafede olduğumuzu deklare ettik. Ayrıca yerel basının güçlendirilmesi konusu gibi birçok konu hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Van Ticaret ve Sanayi Odası'yla uzun yıllardır Van basını arasında bir köprü kuran, cemiyetimiz üyeleri olan Kerem Oruç ve Şabettin Akkuş'un önemi adaylara anlatılarak arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi gerektiğini belirttik. Ancak kentin ekonomisine yeni bir anlayış kazandırmak üzere yola çıkan Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni yönetimi daha tebrikler bitmeden kişisel sebepler olarak algıladığımız gerekçelerle Şabettin Akkuş'un sözleşmesini fes etmiştir. Alınan karar sonrası VGC Yönetim Kurulu, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşmeler yapmış, ancak arkadaşımızın işten çıkarılma sebebi ile ilgili bir cevap alamadığı gibi ikili diyaloglarda tutarsız davranışlar sergilenmiştir. Oysa her platformda istihdam alanlarının oluşturularak kentteki işsizlikle mücadele için projelerle yola çıkan Van TSO yönetiminin daha ilk haftasında arkadaşımız Şabettin Akkuş'la beraber bazı çalışanların işine son vermesi söylemleriyle çelişmektedir" denildi.

 

"Van TSO ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz"

Van TSO'nun yeni yönetimin seçim bildirgesinde yerel basının güçlendirilmesi konusuna da yer verdiği hatırlatılan açıklamada, "Van TSO'nun yeni yönetiminin aldığı bu karar seçim bildirgesinin laftan öteye gitmediğini ve eski anlayışın değişmediğini göstermektedir. Sonuç olarak bu saatten sonra alınan kararla ilgili olumlu veya olumsuz bir adım beklemediğimizi ifade ederken, kararı üzüntü ile karşılandığımızı belirtiyoruz. Yine VGC yönetimi olarak Van TSO yönetimiyle olan ilişkilerimizi gözden geçireceğimizi belirtir, alınan kararı kamu vicdanına bırakıyoruz" ifadelerine yer verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)