BATMAN - İftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini alan çiğköfte ve tatlı için vatandaşlar, iftar saatlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

 

Batman'ın değişik yerlerinde seyyar çiğköftecilik yapan vatandaşlar, Ramazanda çiğköftenin sofralarda farklı bir yeri olduğunu belirterek, "Ramazan ayının başlamasıyla birlikte çiğköfte satmaya başlıyoruz. Her sene bu işi özel günlerde ve Ramazan ayında yapıyoruz. Çiğköfte alan özel müşterilerimiz var. Hazırladığımız çiğköfteleri vatandaşlar alarak, Ramazan sofralarına farklı bir lezzet katıyorlar. Kısacası doyumluk değil tadımlık alınıyor. Bu ramazanda da çiğköfteci sayısında büyük bir artış var" dediler.

 

Tatlı satan seyyar ve tezgâhtarlar ise, "Ramazan ayının ilk günlerinde satışlarımız çok fazla oluyor. Vatandaşlar, tatlılara ilgi gösteriyor. Tabi ki bu sadece Ramazanın başlarında kendini gösteriyor. Orucun ortalarında tatlı satışlarımızda düşüş yaşanıyor. Geçen yıla göre fiyatlarımız aynıdır" ifadelerini kullandılar. (Mehmet Mikyas/Yasir Oğuz - İLKHA)