Ergani Belediyesi tarafından Sanayi Mahallesinde 8 bin metrekarelik alana yapılan ve içerisinde oyun parkı, koşu parkuru, banklar, oyun alanları, yürüyüş yollarını barından parka “Şehit Yasin Börü Macera Parkı” ismi verildi.

Cuma namazı sonrası yapılan açılışa Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, Şehid Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, HÜDA PAR Ergani İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Uşar, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ile çocuklar katıldı.

“Şehidlerimizin adı unutulmayacak, ebediyen yaşatılmaya devam edecektir”

Park açılışında Ergani Müftüsü Muhsin Demirel dua etti. Akabinde bir konuşma yapan Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, şehidlerin adının unutulmaması adına yapılan çalışmalara şehidlerin isminin verildiğini söyledi.

Karaaslan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada ilçemize yeni bir soluk getirecek olan Şehit Yasin Börü Macera Parkının açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapan şehitlerimizin kanıdır. Şehit kanıyla sulanan aziz vatanımızı bizlere emanet eden şehitlerimize minnettarız.”

“Bir Kurban Bayramı günü hayır için kurban eti dağıtmak niyetiyle sokağa çıkan Yasin Börü kardeşimiz alçakça ve haince bir saldırıyla şehit edilmiştir.” ifadesini kullanan Karaaslan, son olarak şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı:

“Bugün Ergani’de Şehit Yasin Börü kardeşimizin adının yaşatılacağı macera parkını hizmete açıyoruz. Allah’ın izniyle şehidimizin adı unutulmayacak, ebediyen yaşatılmaya devam edecektir. Çocuklarımızın verimli vakit geçirmesini, faydalı aktiviteleri öğrenmelerini sağlayacak projelere imza atmak bizler için önemlidir. Ergani’mizin gelişmesi ve kalkınması için çalışmaya, vizyoner çalışmalarımıza şehitlerimizin adını vererek onların isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Şehit Yasin Börü kardeşimizin babası Fikri Börü amcamız açılış törenine teşrif ederek bizleri onere etmiştir. Kendilerine hürmetlerimi sunuyorum. Şehit Yasin Börü Macera Parkının ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” (İLKHA)