İşgalci siyonist rejim bir yandan Filistinlilere yönelik saldırılarına devam ederek onları zorla evlerinden çıkarıyor bir yandan da Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarda bulunarak Müslümanları hem ibadetlerinden uzaklaştırmaya çalışıyor hem de Mescid'i işgal ederek aslından soyutlamaya çalışıyor.

Bu durum üzerine yaptığı açıklamada siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'da İslami varlığı ve Filistin varlığını kurutmak için yoğun bir çalışma yürüttüğüne dikkat çeken İslami Vakıflar Dairesinin Kudüs Müdürü Şeyh Nacih Bukeyrat, işgal rejiminin bu yönteminin Kudüslüler aleyhine verdiği çok sayıda sözde uzlaştırma kararında ve sık sık Mescid-i Aksa bekçilerini alıkoyarak onları zorda bırakmasında kendini gösterdiğini belirtti.

Bukeyrat öte yandan, bu yöntemin, aşırı siyonist radikal Yahudi cemaatlerinin 2010 yılından bu yana söyledikleri, işgal altındaki Kudüs üzerinde Ürdün'ün fonksiyonuna son verilmesi taleplerinin yerine getirilmesi amaçlı olduğunu kaydetti.

İşgalci siyonistlerden cesaret alan Yahudi cemaatleri Mescid-i Aksa'ya hemen her gün saldırılar gerçekleştirerek içinde ayinler yapıyor. (İLKHA)