Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) yolsuzluk ve kara para aklama skandalı ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Belçika makamları tarafından 9 Aralık 2022’de başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında AP'nin 14 başkan yardımcısından biri olan eski Yunan milletvekili Eva Kaili de dahil gözaltına alınan 4 kişi arasında bulunan İtalyan Articolo Uno Partisi üyesi Pier-Antonio Panzeri’nin "itirafçı" olmayı kabul etmesinin ardından açıklamalarına başladı.

Belçika Federal Savcılığının yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında Panzeri’nin itirafları araında, Panzeri’nin İtalyan asıllı Belçikalı AP milletvekili Marc Tarabella’ya nakit olarak 120 ila 140 bin euro para verdiği iddia edilldi. 

AP Sosyalist Grubu Başkanı İratxe Garcia Perez'in, Tarabella’dan ve Cozzolino’dan istifa ederek gruptan çekilmesini talep ettiği belirtildi. Her iki AP üyesinin de istifa etmemesi halinde grup içi prosedürlerin işletilerek vekillerin ihraç edileceği belirtildi.

Panzeri’nin avukatı Laurent Kennes, müvekkilinin yaptığı anlaşma kapsamında alacağı ceza indiriminin kesinleşmesi ile "yargıyla iş birliği yapan kişi" statüsü kazandığını belirtmişti.

 

(İLKHA)