Batman'da özel bir hastanede kurulan "Tıbbi Onkoloji ve Kemoterapi" ünitesiyle kanserli hastalara hizmet verilecek.
Kanserin teşhis, tedavi ve takibiyle ilgilenen tıbbi onkoloji bölümünde, kötü huylu tümörleri tedavi etmek için kemoterapi, immünoterapi, hedefe yönelik akıllı ilaçlar ve hormonal tedaviler kullanıldığı bildirildi.
Hizmete açılan yeni ünite sayesinde onkoloji hastaları, tedavi seçenekleri ile kendi illerinde tedavi hizmeti alabilecek. Tıbbi onkoloji bölümünde tedavi gören kanser tanılı hastalardan ise herhangi bir ücret alınmayacak.
Ünite ile ilgili bilgi veren Onkoloji Sorumlusu Doçent Doktor Yakup Ergün, Batman’da üçüncü kemoterapi ünitesi kurulduğunu söyledi.
Hastaların hijyenik bir ortamda kemoterapi tedavisi görmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Ergün, amaçlarının hastalara kolaylık sağlamak olduğunu ifade etti.
Başka bir şeye gerek kalmadan her türlü testi burada yapabildiklerini, hastalara her türlü ilacı sağlayabildiklerini vurgulayan Ergün, hastaların artık il dışına çıkmadan her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini kaydetti.
"Ölüm oranları azalıyor"
Kanser hastalığında erken tanı ve tedavinin önemine işaret eden Ergün, şöyle devam etti:
"2023 yılında Amerika kanser istatistikleri yayınlandı. Kanser ölümleri özellikle meme ve prostatta artıyor. Ancak sevindirici bir şey, ölüm oranları azalıyor. Bu tanı ve tedavideki gelişmeleri gösteriyor. Amerika'da son 30 yıllık bir süreçte 3,8 milyon insan kanserden artık hayatını kaybetmedi, bu süreç olmasaydı eğer. Bu da yaklaşık yüzde 30 hasta artık hayatta kalıyor. Burada erken tanı ve tedavinin önemi öne çıkıyor. Vücutta herhangi bir şikayet, kitle tespit edildiği zaman mutlaka hastaların doktorlara başvurmaları gerekiyor."(İLKHA)