Twitter`de birinci sıraya yükselen #ehliyetiçin101TLvermem hastaginin etkisiyle ehliyet ücretlerinin 15 TL`ye düşürülmesinden sonra #ÖSYMbayramımızehiretme hastag`i de kısa sürede aynı etkiyi doğurdu. Üniversite kayıtları 2-6 Eylül`e alındı.

ÖSYM, LYS birincileri başta olmak üzere tercih yapacak adaylar ve velilerin tepkisi üzerinde kayıt tarihlerini erteledi. Tepkiler üzerine devreye giren Başbakan Tayyip Erdoğan`ın da talimatıyla üniversite kayıtları 2-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM henüz bu kararı açıklamadı ancak ilk müjdeyi YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu`na verdi. Çetinsaya ile görüşmesinin ardından Hürriyet`e bilgi veren Ağaoğlu, "YÖK Başkanımız daha önceden duyurulan 12-16 Ağustos kayıt tarihlerini 2-6 Eylül`e ertelendiğini bize müjdeledi. Öğrenciler adına sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. başta harçların kaldırılması olmak üzere üniversite öğrencileri ve adaylarını mutlu etmek için pek çok karar alıyor" dedi.