Mazlumder, Mısır`daki darbeciler hakkında Ankara Adalet sarayı`nda suç duyurusunda bulundu.
Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, suç duyurusuyla ilgili yaptığı açıklamada, 30 Haziran 2012 tarihinde Mısır`ın seçilmiş ilk sivil cumhurbaşkanı olarak görevine başlayan Muhammed Mursi`nin silahlı bir güruhun darbesi neticesinde hukuksuz şekilde görevden alınıp tutuklandığını belirterek; Mursi`yi tutuklayan, bu duruma karşı çıkan insanları öldüren ve işkenceye tabi tutan şüpheliler ile onların azmettiricileri ve işbirlikçileri hakkında kasten adam öldürme, kasten yaralama, işkence, hürriyeti tahdit nedeniyle Türkiye`de soruşturma açılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

TÜRK CEZA KUNUNU`NDAKİ MADDEYE GÖRE SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Türk Ceza Kanunu 13. maddesi uyarınca Türkiye mahkemeleri bazı suçları Türkiye`de işlenmemiş olsa bile yargılama yetkisine sahip olduğuna dikkat çeken Ünsal, "Türkiye sınırları dışında herhangi bir kişiye karşı, siyasi-dini-felsefi ya da ırki saiklerle işlenen kasten öldürme, kasten yaralama, işkence, eziyet, hürriyetten yoksun kılma suçlarının failleri Türkiye`de de yargılanıp cezalandırılabilmektedir. Üstelik bu suçlar açısından zamanaşımı işlemeyeceği için bu suçların failleri ölene kader yargılanarak cezalandırılabilmektedirler.
08 Temmuz 2013 tarihi itibariyle darbeciler, 100`e yakın silahsız insanın kasten öldürülmesi, 400`den fazla silahsız insanın silahla kasten yaralanması, Cumhurbaşkanı Mursi başta olmak üzere 300 den fazla insanın hürriyetinden yoksun bırakılması yine hürriyetinden yoksun bırakılan bu insanlara işkence ve eziyette bulunulması suçlarından sorumludurlar." dedi.

Ünsal, "Mazlumder olarak, tarihe not düşmek ve Mısır`da bütün bir dünyanın önünde sayılan suçları işleyen darbeciler ve onların azmettiricileri ile işbirlikçilerinin bir an önce yargılanarak ceza almaları için bu suç duyurusunda bulunduğumuzu belirtir, izzetli duruşları ve başlattıkları intifada dalgası dolayısıyla Mısırlı kardeşlerimizi tebrik ederiz." diyerek sözlerini tamamladı.