15 OCAK 1459: Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin vefat etti. Akşemsettin, asıl adı ile Şeyh Mehmet Şemsettin Bin Hamza, 15. yüzyılın en büyük âlimlerinden biridir.

1915: Sarıkamış Harekâtı bitti. Sarıkamış harekâtı, 1.Dünda savaşında Kafkasya üzerinden ortaya Asya’daki Müslümanlara ulaşarak Rusya’yı savaş dışına itmek için Osmanlı harbiye nazırı Enver Paşa’nın tasarlayıp başlattığı harekâttır.

1918: Müslüman Kardeşler Cemaatine zulümleri ve Abdulkadir Udeh, Seyit Kutub gibi güzide alimleri şehid ettirmesiyle tanıdığımız Mısır’ın zalim devlet başkanlarından Cemal Abdunnâsır doğdu. 28 Eylül  1970’de öldüğünde ise bir diğer zalim Enver Sedat’ı yerine halef seçti.

1952: Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'nin Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı NATO’ya girişini onayladı. Türkiye nato’ya girmek için kore savaşına 50 bin 90 asker göndermişti. Bu askerlerden 741’i savaşta hayatını kaybetti.

1987: Başörtüsü yasağı nedeniyle Erzurum İlahiyat Fakültesi öğrencileri, dekanlığı işgal etti. Konya'da 122 öğrenci sınavları boykot etti; Bursa'da öğrenciler protesto telgrafı çekti.

1988: Yargıtay, “Sanığın güvenlik görevlileri tarafından bir hafta iş ve gücüne engel olacak şekilde dövülmesi işkence kapsamına girmez” yolunda bir karar verdi.

1991: Birleşmiş Milletler'in Irak'a Kuveyt'ten çekilmesi için tanıdığı süre doldu. Saddam Hüseyin 2 Ağustos 1990’da Kuveyt’i önce işgal etmiş ardından kendi topraklarına katarak ilhak etmişti.

1992: Avrupa'nın, Hırvatistan ve Slovenya'nın bağımsızlığını resmen tanıması üzerine Yugoslavya dağılmış oldu. Dağılan Yugoslavya Devletinin bulunduğu alanda bugün Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya Cumhuriyeti, Karadağ, Slovenya ve Kosova bulunmaktadır.

1996: Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde 11 köylü bir minibüs içerisinde kurşunlandı ardından minibüs ateşe verilmek suretiyle köylüler yakılarak katledildi.

2003: Türkiye idam cezasını kaldıran Avrupa Sözleşmesi'ni imzaladı.

2004: Elektronik imzanın hukuki ve teknik yönleri ile kullanımını düzenleyen yasa tasarısı kabul edildi.

2005: Teksas'daki askeri bir mahkeme, ABD ordu mensubu bir onbaşıyı Iraklı mahkûmları fiziksel ve cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 10 yıl hapse mahkûm etti.  Onbaşı her ne kadar 10 yıl hapse mahkûm olduysa 6 yıl sonra tahliye edildi.

2007: Saddam Hüseyin'in üvey kardeşi Barzan İbrahim el Tikriti ile eski Irak devrim mahkemesi başkanı Avad Hamid el Bender asılarak idam edildi.

2015: Şeyh Said Efendi’nin oğlu şeyh Ahmet Fırat tedavi gördüğü Erzurum bölge eğitim ve araştırma Hastanesi’nde vefat etti.

2020: Güney Avustralya’da su kaynaklarını tükettikleri gerekçesiyle 5 bin yabani deve havadan düzenlenen saldırılarla öldürüldü.