Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların kaldırılması halinde enerji fiyatlarının ve genel enflasyonun yarı yarıya düşeceğini ama bunun için Brüksel'de siyasi karar alınması gerektiğini ifade etti.

Yaptırımlardan dolayı Macaristan'ın daha önce 7 milyar avro ödediği enerji için bugün 17 milyar avro ödediğini belirten Orban, Macaristan'ın yaptırımları engelleme gücünün bulunmadığını ama bunu Almanya ya da Fransa gibi büyük devletlerin yapabileceğini söyledi.

Savaştan ve yaptırımlardan dolayı Avrupalıların büyük zarara uğradığını kaydeden Orban, "Amerika'nın savaşta kazandığı, Avrupa'nın ise kaybettiği kesin. Rusya'nın kazanıp ya da kaybettiği konusunda ise tartışma var. Eğer para üzerinden konuşursak Rusya'nın çok da fazla kaybettiğini söyleyemeyiz." dedi. 

Orban, Macaristan ile AB arasındaki sorunların daha derin olduğunu, Brüksel'deki bürokratların, üye ülkeler yerine "büyük Avrupa imparatorluğu" istediğini, Macar hükümetinin ise egemenliğini ve kendi çıkarını korumak istediğini bildirdi. (İLKHA)