KONYA - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mübarek Ramazan ayı nedeniyle bir açıklama yaparak, tüm Konyalıların, ülkenin ve İslam âleminin Ramazan ayını tebrik etti.

 

Ramazan ayında yardımlaşma duygularının en üst düzeye çıktığını, insanların ruhen güçlendiğini vurgulayan Akyürek, mübarek ayda insanların çevrelerindeki yetimlere, öksüzlere, ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını, böylece Ramazan bereketinin hep birlikte yaşanmasını diledi.

 

Mahalle iftarlarına davetlisiniz
Ramazan ayının Konya'da her zaman farklı bir coşkuyla yaşandığını anımsatan Akyürek, belediye olarak her yıl gerçekleştirdikleri Mahalle İftarları'nda bu yıl 60 programda 101 mahalleyle bir araya geleceklerini kaydetti. Mahalle İftarları'nda zengin-fakir, çocuk-büyük 200 binin üzerinde Konyalı ile bir araya gelerek Ramazan ayının güzelliğini hep birlikte yaşatacaklarını belirterek, aynı anda 3 mahallede gerçekleştirilecek iftarlara tüm Konyalıları davet etti.

 

İhtiyaç sahiplerinin yanındayız
Belediye olarak ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olduklarını hatırlatan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi'nin örnek uygulaması olan Sosyal Kart ile Ramazan ayında da desteklerini artırarak sürdüreceklerini vurguladı.

 

Kültürpark'ta rahmet akşamları
Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Rahmet Akşamları'nın Ramazan ayı boyunca her akşam Kültürpark'ta gerçekleştirileceğini belirten Akyürek, sevilen sanatçıların konuk olacağı programlarda tasavvuf müziği, ilahiler, Mesnevi sohbetleri ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yer alacağını söyledi.

 

Mevlana Meydanı ve tarihi namazgâh'ta teravih namazı
Restorasyonun önemli bölümü tamamlanarak ibadete açılan Sultan Selim Camii ve yanındaki Mevlana Meydanı'nda vatandaşların katılımıyla Enderun usulü teravih namazı kılınacağını vurgulayan Başkan Akyürek, teravihten önce de Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca'nın sohbet edeceğini duyurdu. Akyürek, Musalla Mezarlığı içinde bulunan Tarihi Namazgâh'ta da gerekli hazırlıkları yaptıklarını vurgulayarak, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl teravih namazlarının 800 yıllık mekânda kılınacağını ifade etti.

 

Kitap fuarı açılacak
Ramazan ayında gerçekleştirilecek bir başka etkinliğin de Kitap Fuarı olacağını bildiren Akyürek, Mevlana Meydanı'nda düzenlenecek fuarda binlerce kitabın ve birbirinden değerli yazarların okurlarıyla buluşacağını belirtti. (İlyas Yavuz - İLKHA)