Anfa Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte Hatay, Erzurum, Bitlis, Kars, Gaziantep, Diyarbakır, Siirt, Van, Urfa'nın da arasında bulunduğu Doğu ve Güneydoğu illerine ait yöresel ürünler ve lezzetler tanıtıldı.

Büryan kebabı, kuru dolma, baklava, künefe, baharat çeşitleri ve kahvaltılık ürünlerin yoğun ilgi gördüğü etkinlikte, en hızlı büryan kebabı yeme yarışması da yapıldı.

Organizasyon sorumlusu Hakan Yılmaz, AA muhabirine, etkinliğin bu yıl ilkini düzenlediklerini, tüm Doğu illerinin lezzetlerini burada sunduklarını söyledi. Büryan kebabı yarışması ile bu projeyi taçlandırdıklarını belirten Yılmaz, katılımcılara teşvik edici ödüller takdim ettiklerini aktardı.

Yılmaz, "Biz istiyoruz ki her bir yörenin muhteşem lezzetlerini herkes tatsın, bolca alışveriş yapsın, başkentliler için büyük bir fırsat. Doğu ve güneydoğu lezzetlerine farkındalık oluştursun diye gastronomi yemek festivali adı altında gerçekleştirdik. Bu festival önümüzdeki yıllarda da devam edecek." diye konuştu.

Başkentlilerin etkinlik kapsamında satılan ürünleri başka yerde bulamayacaklarına dikkati çeken Yılmaz, buradaki lezzetlerin gerçek tatları ile vatandaşlara sunulduğunu söyledi. Yılmaz, ayrıca organizasyon bitene kadar tüm ürünlerde yüzde 25'e varan indirimler yapılacağını aktararak, tüm Başkentlileri etkinliğe davet etti.

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği "Anadolu Gastronomi Yemek Şenliği", 15 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek.