Fatih Altaylı ile Tek Tek programına katılan HDP'li Sancar, Altaylı'nın,   ''Sizin altılı masa ile ilişkiniz ne durumda? Mansur Yavaş olmaz, Akşener olmaz... Nedir durumunuz?" sorusuna Mithat Sancar şöyle yanıt verdi:

"İster HDP'li ister başka aday olsun, isimler yerine ilkelerin tartışılmasının gerekli olduğu görüşündeyiz. Biz muhalefetin ortak bir adayla ama önceden müzakere edilmiş ve mutabakata erilmiş programlar üzerinden seçime girmesi için tartışmaya, diyaloğa varız, demişiz. Bunları kabul edin, şartlar bunlar dememişiz. Biz seçimlere giden yolda öneride bulunuyoruz. Açık konuşuyoruz. Sözü hiç dolandırmıyoruz. Bugüne kadar diğer muhalefet partilerinden kayda değer bir adım atılmadı.''

Sancar, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ismi geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda "isim konuşulmadığını" söyledi. Sancar, "Önümüzde 4-5 ay var. Bu süreçler toplum farklı dinamikleriyle yeni yöntemler üretebilir. Biz hiçbir isim konuşmuyoruz. Bunu sağlayacak bir program oluşsun diyoruz. İsimle ilgili hiçbir değerlendirme yapmıyoruz" yanıtını verdi.