Akit'in haberine göre CES 2023'e katılmak üzere ABD'de bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkedeki temaslarının son gününde teknoloji ve inovasyonun kalbinin attığı Silikon Vadisi'ni ziyaret etti.

İlk olarak Kaliforniya'daki en büyük üretim tesislerinden biri olan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Fremont Fabrikası’nda incelemelerde bulunan Varank, şirketin geliştirdiği otomobiller ile üretim modeli hakkında bilgi aldı ve Tesla yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdi.

Varank, Silikon Vadisi'ndeki ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, San Francisco'nun teknolojinin gelişiminde önemli katkıları olan bir bölge olduğunu söyledi.

Tesla'nın fabrikasına gerçekleştirdikleri ziyarette otomotiv endüstrisindeki elektrifikasyonla birlikte gelen değişim ve dönüşümü yerinde görmek istediklerini aktaran Varank, elektrikli araçlarda Tesla'nın öncü bir firma olduğunu kaydetti.

Varank, Tesla yöneticileriyle yaptıkları toplantıya da değinerek, Togg gibi startup mantığıyla ortaya çıkan bir firmanın Tesla yöneticilerini de heyecanlandırdığını aktardı.