Levent Tuncer, emniyette düzenlediği "2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda, Erzurum'un güvenli bir şehir olduğunu söyledi.

Ülke geneli asayiş ve diğer suçlar açısından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından genel bir değerlendirme yapılıp kendilerine gönderildiğini ifade eden Tuncer, şöyle konuştu:

"Bu değerlendirmede Erzurum'a baktığımızda tüm suçlar anlamında çok iyi bir noktada olduğumuz aşikardır. Erzurum, Türkiye'nin yüz ölçümü büyüklüğü olarak 4, nüfus olarak ise öğrencilerle yaklaşık 1 milyona hitap eden bir şehir. Böylesine hareketli ve canlı bir şehirde suç mutlaka olacaktır. Amacımız bu suçu en aza indirmek, mümkünse hiç olmamasını sağlamak. Bu anlamda bizler büyük bir özveri ve gayret gösteriyoruz. Bu da suçun belli noktalarda azalmasını ya da sabitlenmesini sağlıyor. Asayiş suçlarında kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda belli oranda bir artış var ancak ülke genelindeki artışlarda Erzurum ülke ortalamasının altında bir rakama sahip."

Tuncer, il genelinde geçen yıl 6 bin 736 kişilere karşı, 2 bin 546 mal varlığına ve 4 bin 257 diğer suçlar olmak üzere toplam 13 bin 539 asayiş olayının meydana geldiğini belirterek, "Kişilere karşı suçlarda yüzde 95 ve mal varlığına karşı suçlarda yüzde 66,6 aydınlatma oranı ile ülke geneli aydınlatma oranının üstünde bir başarı sağlanmıştır. Tüm olaylarda ise aydınlatma oranımız ise yüzde 90 olmuş, bu olaylara karışan 14 bin 614 şüpheli yakalanmış, 514 olay şüphelisi tutuklanmıştır. Asayiş Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda 1199 aranan şahıs yakalanmış, 849'u tutuklanmış." dedi.