Selvi'nin köşe yazısında ilgili bölüm şöyle;

Muhalefet 6 Nisan’dan önce yapılacak seçime destek vereceğini ilan etti. 6 Nisan’dan önce seçime gidilirse, muhalefete yarayan eski yasa geçerli olacak. İktidar da buna yanaşmıyor. Yeni seçim yasasını niye çıkardık diyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli, “İster zamanında yapılsın, ister öne alınsın. Biz ikisine de varız” dedi.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, “Tarihin az geriye çekilmesi için değerlendirme yapılıyor” diye konuştu.

AK Parti MYK toplantısında Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, muhtemel seçim tarihleri üzerinde bir sunum yapıyor. Eski seçim yasası değil, yeni seçim yasasıyla gidilecek olan seçim tarihleri esas alınıyor.

9 Nisan, 30 Nisan, 7 Mayıs, 14 Mayıs ve 18 Haziran tarihleri üzerinde duruluyor. Nisan ayında gidilecek seçimde kış şartları nedeniyle seçim propagandası nasıl yürütülür, Ramazan ayı nedeniyle oruçta kampanya nasıl olur gibi ihtimal üzerinde duruluyor. 18 Haziran’da bilindiği gibi hacca gidecekler ile üniversite sınavları var.

"İki seçenek var"

18 Haziran haricinde seçimlerin öne alınmasının iki yolu var.

1- Ya 360 milletvekilinin desteğiyle seçimler öne alınacak

2- Ya da Cumhurbaşkanı Meclis’i fesih edip seçime götürecek.

Muhalefet, 6 Nisan’dan sonraki bir tarihe destek vermezse geriye Cumhurbaşkanı’nın seçime götürmesi seçeneği kalıyor. CHP ve İYİ Parti ile konuştum. 6 Nisan öncesine destek veririz, 6 Nisan’dan sonraki bir tarihe destek vermeyiz diyorlar.

AK Parti MYK toplantısına dönecek olursak... Peki bir karar alınmış mı, bir seçim tarihi belirlenmiş mi? Hayır. Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil sunumu izlemişler ama bir değerlendirme yapmamışlar.

Eğer önümüzdeki günlerde bir Erdoğan-Bahçeli görüşmesi olursa seçim tarihi orada belirlenebilir.