Diyanet TV tarafından hazırlanan "Dünden Bugüne Hac Yolculuğu" belgeselinin tanıtım programı yapıldı.

Diyanet TV tarafından hazırlanan belgeselin tanıtım programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konuşmasının başında, geçmişten günümüze Hac ve Umre Organizasyonunda ve 'Dünden Bugüne Hac Yolculuğu' belgeseli çalışmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hac ibadetinin, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran bir okul olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Hac, Müslümanların, her yıl iman ve tevhit ekseninde bir araya geldiği, kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı ve vahdet şuurunun doyasıya yaşandığı müstesna bir buluşmadır. Hac, yüreklerinde Allah ve Resulünün sevgisini taşıyan müminlerin kendi iç dünyasına doğru yaptığı bir muhasebe, nedamet, tövbe, azim ve kararlılık ekseninde muazzam bir yolculuktur." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının hac yolculuğunda eğitim ve irşat boyutuna verdiği öneme dikkati çeken Erbaş, "Biz bu kutlu yolculuğu, aynı zamanda, tefekkür, tezekkür ve nefis muhasebesi, kardeşlik ve ümmet şuurunun güçlendirilmesi, ahlaki erdemlerin ve insani faziletlerin daha sıkı bir şekilde kuşanılması için bir vesile ve imkan olarak görüyoruz." dedi.

Milletimizi inanç ve medeniyet değerleri ile buluşturma ve onların manevi hayatına rehberlik etme noktasında bilişim ve iletişim teknolojilerinin imkânlarını etkili bir şekilde kullanmaya gayret ettiklerini ifade eden Erbaş, bu bağlamda en önemli hizmet alanlarından birinin de basılı, yazılı, görsel alanda ve dijital mecralarda yaptıkları yayıncılık faaliyetleri olduğuna vurgu yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu faaliyetlerden biri olan 'Dünden Bugüne Hac Yolculuğu Belgeseli' halkımızın hac ibadeti konusunda bilgilendirilmesi açısından çok değerli bir çalışmadır. Hem göze hem de kalbe hitap etmesi yönüyle etkili bir hizmettir. Kurumsal hafızamızın korunması ve ülkemizin hac organizasyonlarının geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe aktarılabilmesi açısından da hayati bir önemi haizdir. Zira belgesel çalışmalarının esasını teşkil eden belgeler ve bu belgelerin icrasında görev almış canlı şahitler, zamanla değişen, kaybolma riskiyle karşı karşıya kalan değerlerin ve tecrübenin muhafaza edilerek sonraki kuşaklara aktarılmasına ve böylelikle toplumsal ve kurumsal hafızanın canlı tutulmasına da aracılık etmektedir." (İLKHA)