GAZİANTEP - Gaziantep'te 21 STK'dan oluşan Gönüllü Kuruluşlar, Balıklı Parkı'nda Mısır'daki askeri darbeyi kınadı. Kalabalık, sık sık darbe karşıtı sloganlar attığı görüldü.


Gönüllü kuruluşlar adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Gaziantep şube başkanı Mithat Sevim, Gaziantep'te faaliyet gösteren STK'lar olarak Mısır'da yapılan askeri cunta darbesini kınamak ve Mısır'daki Müslümanlara destek vermek amacıyla toplandıklarını belirterek, "Bizler, mazlumdan yana taraf olacağımızı ve çağdaş Firavun'lara karşı duracağımızı haykırmak için buradayız" dedi.


General Abdulfettah El Sisi ve çetesinin son bir yıldır devleti ele geçirmek ve darbe şartlarını oluşturmak için bütün imkânlarını seferber ettiğini belirten Sevim, "Askeri bürokratların, Hıristiyan Kıptilerin ve keyiflerini kanun haline getirmekten zevk alan seküler aydınların Mısır'ı karanlık bir tünele sürüklemekle kalmamış, tarihte görülmemiş bir ihanete de imza atmışlardır" dedi.


Sevim, "Gaziantep Gönüllü Kuruluşları olarak, Mısır'da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri lanetliyor; Mısır halkını, iradesine sahip çıkmaya, Demokrat geçinen ve demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır'ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz" dedi. (Şefik Mert-İLKHA)