ELAZIĞ - Yeni İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Yeni İhya-Der) Elazığ kültür mahallesinde yeni bir temsilcilik açarak hayır yolculuğuna yeni bir halka daha ekledi. Mağdur ve yoksul ailelerin yanında olmayı hedefleyerek bu günlerde Elazığ`ın Kırklar mahallesinde fakir ailelere ayakkabı yardımı hizmetinde bulunan dernek, Kültür mahallesinde temsilcilikle çocuklara Kur`an öğretme hizmetine geçti.
 
Temsilciliğin açılışını için düzenlenen program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dernek Başkan Yardımcısı Zülfü Öztürk, yaptığı açıklamada, Hz Muhammed`in (sav) "Sizin en hayırlınız Kur`an-ı öğrenen ve öğreteninizdir" şeklindeki hadisini konu olarak, "Perşembe akşamları veya mezarlıkların başına gidip Yasin`i Şerif okuyalım diye Allah`u tealâ bize Kur`an-ı Kerim`i göndermemiştir. Biz Kur`an`a bu bilinçle yaklaşmamalıyız. Bizim Kur`an`a yaklaşma bilincimiz alemlerin Rabbi olan Allah bizden ne istiyor şeklinde olmalıdır. İşte biz yeni İhya-Der olarak mahallenizde bu bilincin hareketi için bir temsilcilik açtık" dedi.
 
"Çocuklarımızı Kur`an eğitiminde yalnız bırakmayalım takibatı yapalım"
Temsilciliğe Kur`an öğrenmeye gelen gençlerin istekli olduğunu vurgulayan Öztürk, "Kur`an-ı Kerim`i çok güzel bir şekilde tecvidiyle mahreçleriyle öğrenin.
 
Aynı zamanda da Kültür mahallesindeki ailelerimize de bu konuda büyük görevler düşüyor. Malumunuz çirkefliğin, hayâsızlığın ve ahlaksızlığın kol gezdiği bir asırda yaşıyoruz. Çocuklarımızı camiye gönderiyor takipçiliğini yapmıyoruz. Çocuklarımızın camiye veya temsilciliğimize Kur`an öğrenmeye gittiğini zannediyor kendileriyle ilgilenmiyoruz.
 
Hâlbuki çocuk internet kâffeye gitmiş veya farklı mekânlarda dolaşıyor olabilir ve kendisinden haberimiz bile olmuyor. Çocuklarımızı Kur`an eğitiminde yalnız bırakmayalım takibatı yapalım tıpkı okula göndermede üzerine titrediğimiz gibi" şeklinde konuştu.
 
Çocukların İslam`ı öğrenmeleri için gereken duyarlılığın gösterilmediğini dile getiren Öztürk, "Namazı terk ettiğinde, kız çocuklarımız örtüsüne bürünmediğinde daha vakti var, küçüktür 2 sene sonra örtünür deyip oralı olmuyoruz. 2 sene sonra artık istesen de örtemiyorsun. O yüzden bizler ağaçlarımız yaşken eğelim. Çocuklarımız bu genç yaşta kulakları, gözleri, akılları ve ruhları Allah ve Resulüyle dolsun" dedi.
 
Açılış programı, Kervan İlahi Grubunu seslendirdiği ilahiler ve verilen ikramın ardından son buldu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)