Fransızca yayın yapan Afrikalı haber kurumu olan 'Jeune Afrique' , "Dünya Kupası: Fransa'da futbol etrafında kimlikler maçı devam ediyor"  başlığını atıp ırkçılığa ders verdi.

Haberin içeriği şu şekilde oldu:  "Fas-Fransa yarı finali, bazı Fransız polemikçilerinin sandığı gibi şiddete dönüşmedi. Yeni bir yol bulması gereken eski bir ülke için medeniyet dersi.

Fas, Dünya Kupası yarı finalini Fransa'ya karşı kaybetti. Oyuncular sahadan onurlu ve gururlu ayrıldılar, burada ve başka yerlerdeki Faslılar isyancılara dönüşmedi ve dünyanın en güzel caddesi ilan edilen iç savaşa sahne olmadı. Ancak maçtan birkaç saat önce hararet doruk noktasına ulaşmıştı. Diller gevşemişti. Fransa'da yaşayan ve çalışan biri için rahatsızlık artmaya devam etmişti.

Bir Zemmour'un ya da bir Bardella'nın, aşağılık ırkçılığın üzerindeki perdeyi kaldıran bir amaca hizmet etmek için futbolu sömürmesi normaldir, ancak kendilerini "doğal" sanan entelektüellerin bir nefret kültürünün öncüleri olması, sürdürülen korkuyu büyütmesi ve yayması normaldir. Toplumun yaşlanan ve gerileyen bir kesiminin sırtından hırs besleyen bir aşırı sağ sorun teşkil ediyor."