BİNGÖL - Akil insanların Başbakan`a sundukları raporda Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi ve Şeyh Said Hazretleri gibi muhterem zatların manevi itibarlarının iadesi ile ilgili cümlelerin geçmesi ve CHP eski Milletvekili Şahin Mengü`nün bu zatlara yönelik `Hain` tabirini kullanması tepkilere neden oldu.

Bingöl`ün kanaat önderlerinden Ali Burakgazi, Üstad Bediüzzaman Said Nursi`ye hakaret eden CHP eski Milletvekili Şahin Mengü`ye sert tepki göstererek, "Milyonların gönlünde taht kuran manevi şahsiyete hain demek en büyük hainliktir" dedi.

Burakgazi, "Bediüzzaman hazretleri bu vatanda birinci dünya harbine katılmış, Bitlis cephesinde Ruslar karşı savaşmış, birçok talebesini şehid vermiş, kendisi gazi olmuş, esir düşmüştür. Rusya`da 3 yıl esarette kalmış, daha sonra esaretten kurtulup İstanbul`a gelmiş, o zaman Darul Hikmet-i İslamiye`de aza yapılmış, yüksek din kurulunda ve İstanbul`un kurtuluşu için mücadele etmiş bir zata hain demek en büyük hainliktir" dedi.

"Şahin Mengü`nün geçmişinde acaba İstanbul`da İngilizlere karşı mücadele eden bir şahıs, bir zat var mıdır" diye soran Burakgazi, "Ben bunu merak ediyorum. Bu bakımdan milyonların sevdiği ve milyonların değer verdiği, bağlandığı böyle zatlara dil uzatmak hiç kimsenin hadi değildir" ifadelerini kullandı.
(Nihat Kanat - İLKHA)