Heniyye, Katar Emiri’ne gönderdiği mesajda, Hamas Hareketi ve Filistin halkı olarak Katar Milli Günü münasebetiyle tebriklerini sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Katar Milli Günü’nün FIFA 2022 Dünya Kupası kapanış törenine denk geldiğine işaret eden Heniyye, Katar’ın yönetim ve halk olarak büyük bir uygarlık örneği ortaya koyduğunu, asaletinden ve göreneklerinden vazgeçmeden turnuvaya ev sahipliğini başarıyla tamamladığını söyledi.

Katar Milli Günü’nde Katar’ın Dünya Kupası’na ev sahipliğinin göz alıcı bir başarıyla gerçekleşmesinin sevincini Katarlılarla birlikte yaşadıklarını dile getiren Heniyye, Dünya Kupası organizasyonunun Arapların ve İslam ümmetinin aydınlık yüzünü gösterdiğini, Arap halkları arasındaki dayanışmayı güçlendirdiğini belirtti.

Filistin davasına desteğin Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda en güzel şekilde tecelli ettiğini kaydeden Heniyye, turnuva boyunca Filistin halkına destek için birçok etkinlik gerçekleştirildiğini ve Filistin bayrağı açıldığını, bunun da Arap halklarının bilincinin ve Filistin halkının haklı davasına desteğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Heniyye, Filistin davasına verdiği destek dolayısıyla Katar’a ve Katar Emiri’ne de takdirlerini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi