VAN - Başlatılan çözüm sürecine katkı sağlamak amacıyla İstanbul'dan yola çıkan barış gönüllüsü Ali Nezihi Arın, Van'a gelerek iş yerlerini ve kurumları tek tek geziyor.


Elindeki "Ülkemizde kardeşlik, barış ve güvenlik içinde yaşamak istiyorum" yazılı barış dilekçesini halka veren Arın, toplanan imzaların TBMM'ye teslim edileceğini söyledi.


2 gündür Van'da olduğunu söyleyen Arın, burada çok güzel izlenimlere şahit olduğunu söyleyerek insanların barışa hasret kaldığını ifade etti.


Arın, "Çalışarak sonsuz barışı ülkemizde sağlayacağız hep beraber. İnsanlarımızın imzası barışa katkı sağlayacak. Bir pozitif sevgi sinerjisi ortamı sağlanacak. Dilekçede bir örnek verdik. Aslında çok örnek var barışla ilgili. Bu çok çarpıcı bir ayetimiz, Bakara 208. Ayet. Yüce Rabbimiz bizi İslam'a yani barışa davet ediyor. Bunu yazdık ki insanlar düşünsünler. Bütün niyazımız ülkemizin, insanımızın barışa kavuşmasıdır" dedi.


Arın Hakkari, Siirt, Şırnak ve Bitlis illerinde da aynı çalışmaya yapıp İstanbul'a döneceğini söyledi. (Fırat Arslan-İLKHA)