BATMAN - Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Pazar günü gittiği Hasankeyf`te yüzmek için girdiği Dicle Nehri`nde boğulan Afgan uyruklu Muhammed Musevi`nin (30) ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
 

Aydınlıkevler Mahallesi`ndeki taziye yerine gelen Yapıcıoğlu`na Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın ve Abdurrahman Cens`in yanısıra Hüda Par Batman İl Başkanı Dr.Aydın Gök ve çok sayıda partili eşlik etti.
 

Taziye yerinde bulunan Musevi`nin akrabası ve diğer Afganlı mültecilere tesellide bulunan Yapıcıoğlu, Müslümanların kardeş olduklarını ve acılarının ortak olduğu vurgusunu yaptı. Yapıcıoğlu, boğulma olayı ve sonrasında yaşananlar hakkında Afganlı mültecilerden bilgi aldı. Bir süre Afganlılarla sohbet edip durumları hakkında bilgi alan Yapıcıoğlu ve partililer okunan duanın ardından taziye yerinden ayrıldılar.
 

Afganlı Mülteciler HÜDA PAR`ın taziye ziyaretinden oldukça memnun olduklarını belirterek, hangi memleket ve kavimden olursa olsun Müslümanların kardeş olduklarını ve bunun en güzel örneklerini Batman`da gördüklerini ifade ettiler.
 

Pazar günü gittiği Hasankeyf`te yüzmek için girdiği Dicle Nehri`nde boğulan Afgan uyruklu Muhammed Musevi`nin (30) cenazesi Pazartesi bulanabildi. Afganistan`a götürmek isteyen ailesine devlet yetkilileri yardım etmeyince Musevi`nin naaşı dün Batman Asri Mezarlığı Camisi`nde kılınan cenaze namazının ardından Batman Asri Mezarlığı`na defnedildi. (Yasir Oğuz - İLKHA)