VAN- Suriye'de zalim Esed rejiminden kaçarak Van'a sığınanların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Çoğu, kalabalık nüfusa sahip aileler ev ve iş bulma noktasında büyük sıkıntılar yaşarken hayırseverler sayesinde hayata tutunmaya çalışıyorlar.

 

Yerel yönetimler tarafından bu ailelere sahip çıkılmazken Rahmet Eli Gıda Bankası'nın yardımları büyük takdir topluyor.

 

Geçtiğimiz hafta Suriye'den kaçarak Şerefiye Mahallesi'nde bulunan iki ayrı eve taşınan 5 Suriyeli aileye de Rahmet Eli Gıda Bankası yetkilileri sahip çıktı.

 

Rahmet Eli Gıda Bankası yetkilileri bu ailelere 4 paket gıda, 10 battaniye ve 3 çocuk bezi yardımı yaparak ailelerin yüzünü güldürdü.

 

Yardım sonrası bir açıklama yapan Rahmet Eli Gıda Bankası Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, bu ailelerin durumunun mahallede bulunan bir imam tarafından kendilerine haber verildiğini söyleyerek, yaptıkları tespit sonucunda ailenin mağduriyetine şahit olduklarını ifade etti.

 

Özhan, "Bu aileler Suriye'den kaçıp Van'a gelmişler. Sadece valizlerini alıp gelmişler. Bir evde 2 aile kalıyor. Hemen bu evin yan tarafında da 3 aile kalıyor. Bu ailelerden bir kardeşimizin 9 çocuğu var. Bir ablamızın da eşi Esed güçleri tarafından esir alınmış. Yakalandıktan sonra Van'a gelmişler. Kaldıkları ev depremde zarar görmüş. Yıkılmak üzeredir. Mahalle sakinleri biraz yardımda bulunmuş" dedi.

 

Hayırseverlere de seslenen Özhan, "Allah rızası için bu ailemize bir yardım eli uzatsınlar. Rahmet Eli olarak da çok mağdur ailemiz var. Suriyeli aileler bu aralar Van'a adeta akın etmiş. Herhangi bir yerden yardım da almıyorlar. Buradan yerel yönetimlere sesleniyoruz. Allah rızası için bu insanları görün, duyun ve bir yardım eli uzatın. Ailelerin elektrik ve su paraları gelmiş ama ödeyemiyorlar." şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)