VAN- Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof.Dr.Recep Kaymakcan, deprem sonrası yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen 5 bin kişilik Melikşah Öğrenci Yurdu'nda incelemelerde bulundu.

 

Beraberindeki öğretim görevlileri ile beraber YYÜ Kampüs yerleşkesinde bulunan Melihşah Öğrenci Yurdu'nu gezen Prof. Dr. Kaymakcan, müteahhit firma yetkililerinden de yurtlarla ilgili bilgiler aldı.

 

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof. Kaymakcan, ilk ziyaretini Van'a yapmasının sebebini Van'ın bölgenin en güzide şehirlerinden bir tanesi ve aynı zamanda deprem yaşamış bir şehir olması şeklinde açıkladı.

 

5 bin kişi kapasiteli yeni yurt yapılıyor

Deprem sonrası Kredi Yurtlar Kurumu tarafından çok hızlı bir şekilde 5 bin kişi kapasiteli yeni bir yurdun yapıldığını söyleyen Kaymakcan, "Daha önceki kapasitelerle birlikte Türkiye'de herhalde üniversite öğrenci sayısına göre en fazla öğrenciye yurt düşen, yaklaşık yüzde 50'lere yaklaşan üniversite öğrencilerine göre yurt kapasitesinin Van'da olduğunu ve bunların hizmete geçeceğini bilmek bizlere de mutluluk veriyor. Şüphesiz öğrencilerimiz içinde iyi olacak. Bu aynı zamanda Van dışından öğrenim görmek için Van'a gelecek olan öğrencilerimiz için de bir cazibedir. Çünkü birçok yerde yurt bulma konusunda sıkıntı yaşanıyor" dedi.

 

Deprem sonrası Van'da ikamet eden öğrencilere ve farklı illerde okuyan öğrencilere 1854 öğrenciye barınma ihtiyacı verildiğini hatırlatan Recep Kaymakcan, "Yani kaldıkları farklı illerde okuyan öğrenciler yurt ücreti vermemiştir. Aynı zamanda 4 bin 535 tane Vanlı öğrenciye başvuran herkese karşılıksız Kredi Yurtlar Kurumu tarafından burs verilmiştir. İnşallah deprem sonrası yaralarını hızlı bir şekilde saran Van'ımızı da öğrencilerimizin son derece fiziksel açıdan gelişmiş first clas (birinci sınıf) yurtlarda kalması bizleri mutlu edecektir. Her açıdan da derslerinde de başarılı olmalarını diliyoruz. Çünkü fiziksel altyapının oldukça sağlam bir durumda olduğunu düşünüyoruz. Yakın dönemde de 'ranza olan yurt kalmasın' talimatı doğrultusunda öğrenciler buraya yerleşeceklerdir" şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Kaymakcan, yeni yurtların 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini de sözlerine ekledi.

 

Prof. Dr. Kaymakcan ardından Erciş ilçesindeki yurtları da incelemek üzere il merkezinden ayrıldı. (Fırat Arslan-İLKHA)