Atıl durumdaki köy okulları onarılarak yaşam merkezi haline getiriliyor. Açılan kurslarda hem köyün kadınları hem de erkekler halk eğitim bünyesinde kurslar alıyor.

Köylerde açılan kurslara ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, halk eğitim merkezi bünyesinde kursiyerler yetiştirdiklerini söyledi.

Bitlis merkeze bağlı Arıdağ (Kultik) köyü yaşam merkezini ziyaret eden Korkmaz, “böyle bir mekanın burada olması çok kıymetli. Burada sadece kadınlara değil, erkeklere yönelik de sığırcılık, arıcılık kursunu açtık. Burada biçki dikiş, besicilik, arıcılıkla ilgili halk eğitim müdürlüğü bünyesinde kurslar açıyoruz. Yaptıkları işin çağın ruhuna uygun olması adına hem tarım hem de hayvancılıkta usta öğreticilerimiz üzerinden arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Atıl durumdaki bu binanın köy yaşam merkezine dönüştürülmesiyle burası tam bir yaşam merkezine dönüştü.” dedi.

Açıklamasının devamında Korkmaz, “Kadınlar ve çocuklar burada, büyük çocukları okulda. Bir şekilde günlerini tamamlıyorlar. Hayat boyu öğrenmede kim neyi ne zaman isterse, biz onu vermek zorundayız. 10 kişi bir araya gelerek bağlama kursu almak istiyorsa, biz onu veriyoruz. Ama köy yaşam merkezlerindeki temel espri o köyün ekonomisine katkı sunan, o köyün hayatını idame ettiği, tarım, arıcılık, hayvancılık, hangi sektör alanında ihtiyaç varsa, çağın ruhuna uygun bir şekilde onları yetiştirmektir.” diye konuştu. (İLKHA)