Hindistan Savunma Bakanlığı, Hindistan'ın kuzeydoğu bölgesi Arunaçal Pradeş'in güney Çin sınırındaki Tawang Sektöründe iki ülke askerleri arasında çatışma yaşandığını açıkladı. 

Üç bin 379 kilometrelik tartışmalı sınır, uzun süredir Yeni Delhi ile Pekin arasındaki ihtilafın kaynağı oldu. 2020'de iki taraf askerleri arasında çatışma yaşanmıştı.

Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) birliklerini, iki ülkenin fiili sınırı olan kontrol hattını geçmeye çalışarak statükoyu "tek taraflı" değiştirmeye çalışmakla suçladı.

Singh, "Sonraki karşılaşma, Hint Ordusunun HKO'nun bölgemize girmesini cesurca engellediği ve onları görev yerlerine geri dönmeye zorladığı fiziksel bir itişmeye yol açtı" açıklamasını yaptı.

Hindistan Savunma Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, her iki tarafın da "bölgeden derhal çekildiğini" ve ülkelerin ilgili komutanlarının konuyu "barış ve sükûneti yeniden sağlamaya yönelik yapılandırılmış mekanizmalara uygun olarak" tartışmak üzere toplantı düzenlediğini belirtmişti. (İLKHA)